Workshop Meditatie

 

Wat gaan we leren?

We beginnen bij het begin: Wat is meditatie?

Hoe kunnen we leren Mediteren?

Hoe komen we tot rust in ons zelf?

Hoe kunnen we op ieder tijdstip even in ons zelf kruipen om even tot ons zelf te komen?

Welke soorten Meditatie zijn er?

 

Op deze leerzame Spirituele Meditatie workshop leer je om tot rust te komen in jezelf.

Hoe voelt het om alleen met jezelf te zijn? Wordt je hier rustig van of juist onrustig?

Wat zegt dat over jou?

 

Meditatie kan op verschillende manieren worden toegepast: -Gewoon Rust, gewoon Niets, gewoon Stilte. Hier moet je heel veel voor oefenen, maar wanneer je "de stilte" eenmaal leert kennen, wil je steeds meer gaan mediteren om dit fantastische "niets" steeds weer te ervaren. Dan ben je helemaal tot jezelf gekomen, vredig en helemaal tot rust. Wanneer je deze meditatie eenmaal onder de knie hebt, brengt het een stukje rust in je leven. Zodat iedere keer als je de rust nodig hebt, je steeds weer naar "jezelf" kunt terugkeren, wetend dat deze rust er altijd voor jou is! Op het moment dat je tot rust kunt komen, kun je de antwoorden vinden in jezelf. Alle antwoorden liggen in jezelf, alleen we hebben geleerd er niet meer naar te luisteren, het enige waar we vaak naar luisteren is ons denken, daar liggen de antwoorden niet. Door het denken nemen we verkeerde beslissingen, omdat als we denken, vanzelf bepaalde emoties gaan mee spelen. Een voorbeeld is angst, door angst krijgen we een heel verkeerd beeld van dat gene wat we moeten gaan doen, we halen hierdoor allerlei hersenspinsels erbij die vaak geen waarheid zijn en ook niet worden. Door meditatie leer je dus beslissingen te nemen van uit je ware ZELF. Door Meditatie ga je beter naar je intuïtie luisteren, dus neem je voor jou de juiste beslissingen en wordt het leven makkelijker. Ook kan er door Meditatie inzicht komen over de dingen die nog verwerkt moeten worden. Gevoelens en emoties kunnen naar voren komen. Er kunnen beelden of symbolen worden waargenomen. Deze beelden en symbolen hebben een boodschap, ze zeggen iets over jou. Het is vaak moeilijk om deze zelf te interpreteren, daarom is het fijn wanneer er iemand is die dit voor je kan vertalen.

 

Wanneer je mediteren kunt, kan je het bijna overal toepassen. Mediteren wil niet zeggen dat je er altijd veel tijd aan hoeft te besteden. Soms zijn we vermoeid, moeten we weer even opladen, om de rest van de dag weer beter aan te kunnen. Dan kan je even een plekje zoeken waar je 5 minuten voor jezelf neemt om even bij die rust te komen. Of sluit je even af, ontspan, kruip in jezelf en kom tot rust. Dit geeft enorm veel energie.

 

Verder gaan we diverse Meditatietechnieken leren. We gaan vooral veel doen! Door het te doen leer je Mediteren. Voor diegene die dit willen, is er uiteraard ruimte om te delen en ruimte om vragen te stellen. Ik zal dan hetgeen wat er in jullie gebeurd, uitleggen, vertalen en verduidelijken.

 

 

In deze Meditatie workshop leer je de technieken om te leren mediteren.

We doen een aantal meditaties om het onder de knie te krijgen, zodat je er thuis verder mee kunt.

 

Er zijn verschillende soorten meditatie.

 

  • Een geleide meditatie. Dit is een cd waar een meditatie op staat, Je hoeft dan alleen maar te luisteren naar wat er verteldt wordt. Dit is een makkelijke techniek om te leren mediteren. In de workshop geef ik ook zelf een geleide meditatie, je hoeft dan alleen maar naar mijn stem te luisteren. Geleide meditaties kunnen voor allerlei dingen worden ingezet. Om te leren uit je denken te komen. Leren te ontspannen. Om bepaalde patronen te doorbreken. Om antwoorden te krijgen die liggen opgeslagen in je onderbewuste. Het bevorderen van je intuïtie.
 
  • Actieve meditatie. Dit kan bv een wandeling zijn waar bij jij je focust op het wandelen. Je bewust bent van de stappen die je zet. Dat je voelt dat je voeten op de aarde bewegen, je de vogeltjes hoort fluiten en de wind door de bomen hoort ruizen. En vooral alle gedachten geen aandacht te geven.
 
  • Een stilte meditatie. Dit is de moelijkste van allemaal omdat je dan helemaal stil moet zijn, Dan heb je geen begeleiding. Het moeilijkste hier van is dat je niet je denken gaat volgen maar probeert in de rust te komen, zodat je kan zien en voelen wat er in jouw onderbewuste ligt opgeslagen. Hierdoor kan je iets wat onbewust ligt opgeslagen, je bewust maken en hiermee kan je patronen doorbreken.
 
 
Met deze 3 meditaties gaan we aan de slag. Er zijn nog meerdere soorten meditaties maar voor deze workshop gaan die te ver.
 
De tijd: 3 uur.
Het bedrag € 50. per persoon.
Maximaal 4 personen.
 

Inclusief mijn CD verbinding maken met jouw Gids.

 

Hier is meer informatie over De CD Verbinding maken met jouw Gids.