Hooggevoelige kinderen

HSP, dit is de afkorting van: High Sensitive Persons, of Hooggevoelige personen.

Het woord Hooggevoelig zegt eigenlijk al veel, met andere woorden, het kind dat hooggevoelig is, is velen malen gevoeliger dan een kind dat niet hooggevoelig is. Alle zintuigen zijn beter ontwikkeld en het gevoel is beter ontwikkeld. Alle indrukken komen veel sterker binnen dan normaal. Ik geef hier enkele voorbeelden:

  • Veel scherper alles aanvoelen en signaleren. Wanneer vader, moeder of bekenden niet lekker in hun vel zitten, nemen hooggevoelige kinderen deze stemmingen gelijk in zich op. Ze voelen wat een ander voelt.
  • Een klas met heel veel kinderen kan het kind in verwarring brengen, omdat al deze indrukken, alle gevoelens van de anderen, binnenkomen. Vaak is het kind na school helemaal op en wil zich terugtrekken op zijn/haar kamer. Kan dit niet dan wordt het kind druk of chagrijnig tot onhandelbaar aan toe.
  • Wanneer er een deur hard wordt dicht geslagen, komt dit voor diegene die hooggevoelig is, binnen alsof er een bom afgaat, waardoor het kind zich rot schrikt. Het gehoor is velen malen sterker ontwikkeld, waardoor al het geluid veel sterker binnen komt.
  • Ogen zijn ook gevoeliger, b.v. voor zon en ander vel licht. De neus is ook sterker ontwikkeld en ruiken ze ook beter.

Dit zijn enkele voorbeelden van de vele die er zijn.

Klachten die het hooggevoelige kind kan hebben:

  • Het hooggevoelige kind weet niet wat er met hem/haar aan de hand is en kan erg onzeker worden van alles wat er in zijn/haar lichaam gebeurt, het kind kan zijn/haar eigen gedrag ook niet verklaren.
  • Extreme moeheid en/of futloos zijn.
  • Heel druk worden, om alle onrust in het lichaam kwijt te willen raken. Op een verjaardagsfeestje heel druk zijn en niet stil kunnen zitten. Alle indrukken die binnenkomen worden vertaald door een onrust in het lichaam. Je kan echt niet meer stilzitten.

Vaak zijn hooggevoelige kinderen ook paranormaal begaafd, maar dit is niet altijd het geval.

Het is heel erg belangrijk dat jij jouw hooggevoelige kind goed begrijpt en begeleid. Hierdoor kun je het leven van jouw kind wel makkelijker en aangenamer maken. Door hier veel over te lezen en zo veel mogelijk informatie te verzamelen, kun je jouw kind beter begrijpen. Op internet is veel informatie te vinden over HSP.

Wat ik voor jou kan doen, is invoelen wat er in jouw kind omgaat en waar voor hem/haar de problemen zitten. Voor ieder kind is dit weer anders. Ook kijk ik of jouw kind paranormaal begaafd is. Ik geef je adviezen hoe je het beste met jouw kind kunt omgaan en probeer jou zoveel mogelijk uit te leggen.

 

Je kunt een foto mailen met de ogen goed zichtbaar en waar hij/zij alleen op staat. Dan kun je voor een telefonisch of Skype consult kiezen.

Boeken die ik adviseer