Kinderen met rouwverwerking

Voor een volwassen mens is het al heel moeilijk als we iemand verliezen die ons dierbaar is, dus laat staan voor een kind. Rouwen is een proces en kan erg lang duren, er staat namelijk geen tijd voor. Wanneer een kind een vader of een moeder verliest heeft dit zeer grote gevolgen, niets is meer hetzelfde en alles word anders. Een kind kan natuurlijk ook rouwen om andere dierbaren, een opa, een oma, een oom een tante of een vriendje. Vaak denken de betrokkenen van het kind, dat als je het goed uitlegt, dat diegene nu in de hemel is, dat het kind er wel mee om kan gaan. Zo lijkt dat vaak wel, maar meestal sluit het kind dit op van binnen, of laat het alleen toe als hij/zij alleen is. Wanneer hier niet goed mee om wordt gegaan, kan dit een verstoring zijn voor zijn/haar verdere leven en er op latere leeftijd problemen mee krijgen. Dus is het van essentieel belang dat het aangepakt word op het moment dat het gebeurd is. De ouders zitten op dat moment ook in een rouwfase en doen uiteraard zijn/haar best om het kind op te vangen. Toch kan het kind hierdoor erg veranderen, meestal niet in zijn/haar voordeel. Onderschat ook niet het overlijden van een hond, een kat, een paard of ander huisdier. Het dier is vaak de allergrootste vriend van het kind. Ook wanneer het jaren later is en jouw zoon/dochter er toch nog problemen mee heeft, is het raadzaam hier toch wat mee te doen.

 

Wat kan ik voor jullie betekenen: Door jouw zoon/dochter in te voelen, krijg ik door wat hem/haar bezighoudt, waar het verdriet zit en hoe hier mee om te gaan. Ook eventuele gedragsveranderingen ontstaan door het rouwproces kan ik zien en invoelen. Jouw zoon/dochter kan weer rust krijgen en zichzelf worden, zonder deze enorme blokkades.

 

Je kunt een foto mailen met de ogen goed zichtbaar en waar hij/zij alleen op staat. Dan kun je voor een telefonisch of Skype consult kiezen.