Onhandelbare Kinderen

Onhandelbare kinderen worden gemaakt en worden zo niet geboren. Als je een onhandelbaar kind hebt, kijk dan eerst naar de oorzaak: wat heeft mijn kind allemaal meegemaakt? Hoe is de thuis situatie? Is er veel ruzie? Zijn er veel spanningen? Komt er geweld voor? Hoe is de situatie op school? Kan hij/zij meekomen of wordt hij/zij veel gepest? Wanneer een kind onhandelbaar is, zit hij/zij vol met onmacht en frustraties, die er dan op een heel vervelende manier uitkomen. De oorzaak is vaak, veel verdriet en geen gehoor krijgen, of er wordt niet op de juiste manier mee omgegaan. Wanneer jouw kind deze emoties verstopt, niet op de juiste manier uit dan gaat hij/zij vervelende dingen doen, waardoor je de situatie niet meer onder controle hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je weet wat er in jouw kind omgaat. Vaak denken we het te weten, maar slaan daarom toch de plank helemaal mis. Meestal krijgt een onhandelbaar kind op zijn donder, dit werkt averechts. Met liefde en geduld bereik je meer dan straf geven. Straf geven is voor het kind een afwijzing, het voelt als, ze houden niet van mij, waardoor hij/zij nog dwarser wordt. Vaak met een knuffel of een aai over zijn/haar bol of juist enthousiast zijn wanneer hij/zij iets positiefs doet, hebben meer effect als weer op je donder krijgen. Daarmee doorbreek je niet het patroon. Door het kind te prijzen en te stimuleren in positief gedrag, doorbreek je de negatieve cirkel. Wat natuurlijk van essentieel belang is, is de oorzaak wegnemen waardoor dit gedrag is ontstaan.

Wat ik voor jullie kan betekenen: Door jouw kind in te voelen, krijg ik door wat de oorzaak is. Soms is het een oorzaak die de ouders niet eens weten. Wanneer je de oorzaak weet, kun je er ook naar handelen en begrip voor jouw kind opbrengen. Voor een kind is het heel belangrijk dat je hem/haar begrijpt. Met geduld en begrip en het probleem aan te pakken, krijg je weer een heel ander kind terug. Dit is niet altijd een makkelijke en/of snelle weg, maar wel de enige juiste!

 

Je kunt een foto mailen met de ogen goed zichtbaar en waar hij/zij alleen op staat. Dan kun je voor een telefonisch of Skype consult kiezen.