De kinderen moeten" weer naar school

 

Hierbij wil ik aangeven dat hetgeen ik schrijf GEEN beoordeling of veroordeling is, maar een waarneming. Een waarneming van jaren ervaring met kinderen en hetgeen ik waarneem van mijn Gidsen. Het laatste wat ik wil doen is ouders of school bekritiseren omdat ieder op zijn of haar manier zijn best of uiterste best doet. Ik weet dat "fouten" vaak ontstaan door onwetendheid. En aan die onwetendheid willen mijn Gidsen en ik ons steentje bijdragen door heldere informatie door te geven.

 

Einde schooljaar

 

Ieder jaar weer aan het einde van het schooljaar word ik veel gebeld over het gedrag van de kinderen en of ik de kinderen energie wil sturen en op afstand wil helpen, omdat ze zo moe zijn en niet te genieten. Met alle liefde doe ik dat! Alle kinderen zijn oververmoeid en daar is hun gedrag dan ook naar. Energie loos, onrustig, slecht slapen, geïriteerd, dwars en geen concentratie vermogen meer. Het is op! Een heel jaar lang hebben ze moeten ploeteren, alles moeten geven en zich moeten aanpassen aan alles en iedereen! En vooral: heel veel "moeten". Voor alle kinderen is dit reuze vermoeiend en veel kinderen vinden het niet fijn om iedere dag weer naar school te gaan om weer in het gareel te "moeten".

Maar wanneer je een Nieuwetijdskind bent, Hoog gevoelig of Paranormaal bent, dan is het extra extra moeilijk! Eigenlijk is het niet te doen en niet vol te houden. 
Hoe komen ze weer een school jaar door?

 

 

Nieuwetijdskinderen, Hoog gevoelig of Paranormale kinderen

 

Deze kinderen nemen alle prikkels van de omgeving op. De energie van alle andere kinderen en volwassenen in hun omgeving, ieder geluidje, licht, beweging en emotie worden waar genomen en over genomen. Het kind loopt dus met van alles in het lijfje rond. Het kind ervaart dit als onrust in het lijfje en gaat bewegen omdat ze niet meer stil kunnen zitten. Bewegen en druk doen is de enige manier om dit niet te voelen en/of er van af te raken. De clown of de beest uithangen is dan de enige manier om zich goed te voelen. Het tegen over gestelde kan ook: in zichzelf keren, dromerig, naar buiten staren, geen concentratie vermogen hebben en alles ontgaat ze, waardoor het lijkt alsof ze niet luisteren. Het is vluchten uit de realiteit die niet te dragen is. Het heeft met het karakter te maken of je de Clown of de Dromer bent. Maar beide is een vlucht! Door dit gedrag wat niet geoorloofd wordt in de klas krijgen deze kinderen vaak een Etiket. Deze bijzondere kinderen zijn veelal niet geïnteresseerd in de leerstof maar in hele andere dingen. Ze kunnen je van alles vertellen over de planeten of andere interessante onderwerpen maar niet hoe je een som moet uitrekenen. Voor deze kinderen is het een ramp als ze na school nog van alles moeten. Ook voor alle andere kinderen, maar in mindere mate. Vooral als ze moeten overblijven en nog naar een na schoolse opvang moeten. Het is TE veel! Er zijn dan geen rust momenten waar ze bij kunnen tanken en ze kunnen niet in hun eigen energie zitten wat ze juist zo nodig hebben om de dag door te komen. Moe, zwaar overprikkelt en niet te genieten komen ze dan thuis. Ouders die er ook een werkdag op hebben zitten, zijn ook moe en hebben een korter lontje, dan kan er al snel ruzie of ergernissen ontstaan. Niemand begrijpt elkaar meer en de kinderen gaan zwaar overbelast en overprikkelt naar bed. Het gevolg is slecht slapen of onrustig slapen! Er is nog geen tijd geweest om tot rust te komen, de dag te verwerken en te ont stressen. In deze situaties krijgen kinderen slaap problemen en belanden van het een in het ander. De weerstand gaat naar beneden en er kunnen allerlei klachten ontstaan tot ziektes aan toe. Totale gezinssituaties worden ontwricht. Helaas heb ik vele kinderen gezien in dit soort stress situaties! Ouders het is TO MUCH! Helaas zoeken veel ouders mijn hulp in als dit al te ver is gekomen en ze er geen raad meer mee weten! Maar weet: er is altijd een weg terug! Je kunt het vanaf nu anders gaan doen zodat de kinderen hun balans weer kunnen vinden en tevreden en blije kinderen worden. De kinderen zijn nummer één! De kinderen horen op de eerste plaats te staan!!! 3, 4 of 5 dagen werken kan écht niet! Ook voor de ouders, je mist zo veel en door alle hectiek en verplichtingen kom je ook niet aan jezelf toe, wat weer invloed heeft op de kinderen, dus op je gezin! Ik begrijp dat er brood op de plank moet komen! Maar probeer het evenwicht te vinden! Ook voor jezelf!

 

 

Pleasers

 

Dan hebben we de Nieuwtijds, Hoog Gevoelige of Paranormale kinderen die pleasen! De kinderen die pleasen zijn de aller liefste kinderen die er bestaan. Ze proberen het iedereen naar de zin te maken. Doordat ze alles voelen en weten, kunnen ze daar op anti sieperen. Ze kijken naar de ogen van iedereen en passen zich op ieder moment aan. Als je als ouder moe of boos bent, zullen ze onzichtbaar worden. De boosheid hoef je niet te uiten, als dat van binnen zit voelt jouw kind de boosheid ook. Als jij blij bent, zijn hun ook blij! Het zijn de kinderen die weten als je van netjes houd en jij moe bent, gaan opruimen. Of de juf in de klas altijd willen helpen. Met broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes, geven ze de ander het grootste stuk taart of het snoepje wat de ander graag wil. Eigenlijk is dit voor deze kinderen zelf het aller gevaarlijkste! Omdat ze dit gedrag hebben, blijft er niets van hunzelf over. Altijd maar aanpassen! En als hier geen stokje voor gestoken wordt blijven ze dit hun hele leven doen, bij partners, kinderen, werkgevers etc etc. Om maar even een populair woord te gebruiken: dan krijgen ze vroeg of laat een burn-out. Letterlijk op gebrand! En zijn totaal hun zelf kwijt, weten niet meer wie ze zijn en dat is een zware weg terug naar jezelf! In het ergste geval kunnen de kinderen aan de alcohol of drugs gaan of andere dingen doen om maar dat rot gevoel wat ze niet begrijpen weg te krijgen. Als je dit als ouders signaleert, zorg dan dat dit gedrag onmiddellijk stopt! Geef bij alles aan wat jouw kind doet: dat hoef jij niet te doen! Het is niet jouw verantwoordelijkheid! Maar leg het ook uit! Leg uit dat hij of zij kind moet zijn! En voor de rest kun je de adviezen ter hand nemen die hier in de nieuwsbrief staan.

 

 

Etiket

 

Helaas heb ik veel nieuwetijds, hoog gevoelige en paranormale kinderen een etiket zien krijgen. Veel kenmerken hebben gelijkenissen met ADHD, Autisme, ODD etc. Het is maar net hoe een onderwijzer, psycholoog of therapeut er tegen aan kijkt. Met de kennis die zij hebben stellen zij een diagnose. Velen van hun weten nog steeds niet wat hoog gevoelig of paranormaal inhoud, of geloven er zelfs niet in. Als ouders zit je met je handen in het haar omdat je geen oplossing meer ziet en wordt je overtuigd, vaak door school, dat jouw kind een stoornis heeft met meestal medicatie als oplossing. Helaas is er vaak op school geen tijd en ruimte om een kind wat "anders" is te begeleiden of zich in het kind te verdiepen. Een voorbeeld: als een kind heel druk is, kijken ze niet naar waarom het kind druk is. Maar een "advies" is wel snel gegeven! Het kind moet worden onderzocht of er moet getest worden, het liefst om Ritalin of Concerta te krijgen. Daardoor is het kind mak en kan dan zonder problemen in de klas meedraaien. De ouders zijn vaak opgelucht omdat hun kind nu "normaal" mee doet, zich kan concentreren en ook thuis niet meer zo druk is. Probleem opgelost! Er is inmiddels echt wel bewezen dat deze medicatie een gelijkenis heeft met antidepressiva en de hersens aantast. Kinderen zijn nog in de groei en de hersentjes ook, dit heeft schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van de hersenen waardoor er juist échte stoornissen zich kunnen ontwikkelen. De hele natuurlijke balans wordt uit evenwicht gehaald, met alle gevolgen van dien! Ook de voeding van tegenwoordig met veel E nummers en bijna overal zit suiker in, waardoor een kind ook extra druk kan zijn. Dus kijk eerst naar alle andere mogelijke factoren.

 

 

Gepest worden

 

Dit is een heftig onderwerp, maar helaas komt het veel voor. Ik wil hier alleen maar mee aangeven, signaleer het op tijd! En zoek hulp voor jouw kind! Gepest worden is traumatisch! Het is een aanslag op je basis vertrouwen. Je basis wordt weg geslagen waardoor je erg onzeker wordt. Helaas heb ik vele tieners en jong volwassen gezien die hier uiting aan gaven op hun eigen manier om de verschrikkelijke pijn en wanhoop proberen kwijt te raken. Van eetstoornissen, zich zelf pijn doen, drank en drugs tot pogingen tot zelfdoding. Niet ieder kind is hier tegen op gewassen en zij worden langzamerhand een ander kind. Dit kan zijn van heel stil en terug getrokken tot heftig en druk. Blijf altijd je moeder/vader instinkt, je intuïtie, je gevoel en je verstand gebruiken! Het op tijd signaleren kan van levensbelang zijn. Ook kinderen die "anders" zijn, Hoog gevoelige persoontjes en Paranormale kinderen kunnen hiervan het slachtoffer worden. Juist omdat ze ander gedrag vertonen! De clown of de dromer. Of ze zeggen hele wijze dingen die een ander kind niet snapt en het kan ervaren als een bedreiging.

 

 

Adviezen:

 

• Zorg dat je zoveel mogelijk kennis vergaard over datgene wat jouw kind het leven moeilijker maakt, bv nieuwetijds, hoog gevoelige of paranormale kinderen, pesten, autisme, etc. etc. Lees er over en praat met ervaringsdeskundigen en therapeuten die hier alles van weten. Hoe meer kennis jij hebt, hoe beter jij jouw kind kunt helpen.

• De kennis overdagen in kindertaal naar jouw kind. Zorg er voor dat jouw kind precies weet wie hij of zij is, zodat hij of zij hier mee kan leren omgaan en zodat het de normaalste zaak van de wereld wordt.

• De leerkracht vertellen wat dit inhoud en hoe hij of zij hier het beste mee om kan gaan. Draag zelf adviezen aan! Leen de leerkracht een boek over dit onderwerp. Kortom: informeer de leerkracht!

• Het helpt als jouw kind voor in de klas zit, zodat er zo weinig mogelijk indrukken en prikkels worden waar genomen.

• Laat de kinderen na schooltijd tot rust komen. Niet iedere dag naar vriendjes, feestjes, sport of andere verplichtingen. Ze hebben het nodig om na school hun eigen ding te doen en in hun eigen energie te zitten, te ontladen en bij te tanken op HUN eigen manier! Ze weten zelf meestal wat goed voor hun zelf is!

• Aanmoedigen om over school te vertellen is erg belangrijk. Niet om de negatieve dingen te benadrukken, maar dat jouw kind weet dat het veilig is om over alles te praten thuis. Vraag iedere dag even hoe het op school was en let op de reactie. Zo kan je toetsen hoe het op school was en of het wel of niet goed gaat. Vaak als kinderen gepest worden houden ze hun mond. Door iedere dag even te praten komen dit soort dingen wellicht eerder aan het daglicht.

 

 

Praktische hulpmiddelen:

 

Een belangrijk boek:

Hans Stolp, De levensopdracht van Nieuwetijdskinderen. Wie ze zijn en wat ze ons leren. Dit boek begint met zo'n heftig verhaal, maar lees door want er staan heel veel belangrijke dingen en tips in. Je leert hierdoor je kind veel beter kennen en je gaat jouw kind op een hele andere manier waarnemen en helpen. Ik heb hier alles heel summier neer gezet, maar door hier over te lezen kom je veel meer aan de weet. Koop ook boeken voor de leeftijd van jouw kind, ik heb een boekenlijst en een paar sites er voor jullie uit gelicht: boekenlijst 

 

Salie spray voor het reinigen van de aura.

 

Om kinderen te ondersteunen werkt salie spray erg goed. Salie zuivere etherische olie is te koop bij natuurvoedingswinkels, diverse drogisterijen en spirituele winkels.

 Salie spray is erg makkelijk in het gebruik en werkt heel goed om je aura schoon te maken van negatieve energie.
 Je neemt een leeg spray flesje, b.v. 100 ml. Daar doe je 5 druppels Salie etherische olie in en de rest vul je met water. Goed schudden voor gebruik.
 
 Voor de nacht om rustig te slapen is 2 keer sprayen genoeg voor een kinderkamer. Dit mag iedere avond. Dit houd entiteiten 
en negatieve energieën de hele nacht weg. Om de aura te ontdoen van negatieve energie of elektro smog, spray je een paar keer in je aura, 1 x boven je hoofd en dan een paar keer tot je voeten aan toe en draai er dan even in rond. Je voelt je gelijk schoon en fris.

Je kunt het flesje mee geven aan de kinderen. Vooral op school kunnen ze even sprayen boven hun hoofd als het hun allemaal even te veel wordt.
Ik adviseer hun omdat even op de wc te doen, ze kunnen zich even terug trekken en ze krijgen geen vragen en er is geen risico dat ze er mee gepest worden. Voor in huis kun je een kleine plantenspuit gebruiken. En leer jouw kind het zelf te gebruiken wanneer hij of zij voelt dit nodig te hebben.

 

Er is ook kant en klare Salie spray, maar deze is erg duur (€ 18) voor een klein flesje en niet overal verkrijgbaar.

 

Bach Bloesem

 

Dit zijn zachte remedies van bloesems. Iedere bloesem werkt op een bepaalde emotie of stemming. Vooral bij kinderen werkt dit erg goed. Alle informatie staat op deze website: www.bachrescue.nl

 

 

De Labradoriet, een beschermende natuursteen:

 

Werking: De Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. Toepassingen

• Labradoriet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

• De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden of vastgehouden worden.

• Het kan in een ruimte geplaatst worden als bescherming tegen negatieve invloeden en energie. Voor kinderen raad ik aan om bv een armbandje of een kettinkje te kopen, iets wat zo min mogelijk opvalt als iets anders of iets raars.

 

 

Kinderyoga:

 

Door Kinderyoga leren de kinderen zichzelf te ontspannen, te beschermen en in hun eigen energie te blijven. Voor kinderen is kinderyoga een fantastische mogelijkheid om stabiliteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen. De ervaring leert dat onzekere kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, ze komen letterlijk beter in hun vel te zitten! Voor onrustige drukke kinderen is het een goede manier om te leren ontspannen en concentratie te leren ontwikkelen. Respect voor elkaar én jezelf, er mogen en kunnen zijn, zijn belangrijke uitgangspunten. Op you tube zijn veel filmpjes te zien over kinderyoga. Er zijn verschillende varianten.

 

 

Lees hier een mooi en waargebeurd verhaal waar jij jouw kind misschien in zou kunnen herkennen: www.dekinderpraktijk.nl

 

 

Een site die zich inzet voor ander onderwijs


www.hartverwarmendwijs.nl/de-kinderen-en-hun-onderwijs-in-deze-tijd

 

 

Filmpjes:

 

Hier staan korte spirituele, interessante en leerzame filmpjes met diverse onderwerpen over kinderen: www.foryou.nl/mijn-sterren-kinderen

 

 

Kindertherapeuten en kindercoachen:

 

Mocht je jouw kind zien worstelen en struikelen dan kun je mij bellen of een afspraak maken voor een Skype consult. kinderen

Heeft jouw kind intensievere begeleiding nodig, dan adviseer ik deze kindertherapeuten/coachen: linkpagina

 

Mocht er niemand bij zitten bij jou in de buurt, zoek zorgvuldig een kindertherapeut of kindercoach uit. Bel eerst voor informatie en voel of die gene goed is voor jouw kind. Waak er voor dat je niet te snel naar een psycholoog of psychiater gaat! Dit komt de eigenwaarde van het kind niet ten goede! En het is meestal niet nodig! Kindertherapeuten en kindercoachen kunnen prima overweg met alles wat ik hier beschreven heb. De kinderen worden als gelijken behandeld waardoor ze niet het gevoel hebben bij een hulpverlener te zitten.