Voeding

Naast Emotionele, Spirituele en Mentale voeding wil ik ook de Lichamelijke voeding met jullie delen. Voeding: eten en drinken, kan ook een enorme belasting zijn voor ons systeem. Maar de juiste Voeding kan ons hele systeem verrijken en gezond houden.

Mijn hele leven ben ik al bezig met kruiden en alles wat uit de natuur komt, dit is me met de paplepel ingegeven. Al een aantal jaar ben ik bezig mezelf te verreiken met kennis over Voeding. Ik geef Healingen en maak mensen bewust van hun leven in alle facetten. Soms is alleen Healing niet toereikend en is het van groot belang dat iemand aanpassingen doet in het voedingspatroon om zichzelf zo gezond mogelijk te voelen. Ik kan met mijn Gidsen nog zo mijn best doen, maar met te korten komen we niet tot het gewenste resultaat. Vaak met kleine verbeteringen is er al een groot resultaat te bereiken. Met mijn gave krijg ik te korten of verkeerde voedingsgewoontes door en ben heel blij dat ik jullie nu hiermee verder kan adviseren om de heling zo goed mogelijk te laten verlopen. Het maakt het voor mij nog completer. Het gevoel dat ik alles er uit haal wat er in zit. Het één kan niet zonder het ander. Lichaam, Geest, Emoties en het Spirituele zijn samen één geheel! Door de juiste Voeding kan ons hele systeem goed functioneren. Voeding heeft namelijk zijn effect op al deze gebieden.

Hoe meer ik leer en hoe meer ik mij verdiep over voeding hoe meer ik er van overtuigd ben dat we niet meer zonder goede voeding kunnen. Ons lichaam valt of staat hiermee. Veel klachten en ziektes zijn het gevolg van te korten. Ik verbaas me iedere dag weer dat maar weinig mensen bezig zijn met gezonde voeding. We staan er dan niet bij stil wat we ons hele systeem aandoen met de verkeerde voeding. Veel te vaak denken mensen dit maar ongelimiteerd te kunnen doen, tot dat we lichamelijk, geestelijke of emotionele klachten krijgen of nog erger: ziek worden. Ook heb ik al gemerkt dat met het adviseren van de juiste voeding klachten weer snel kunnen verdwijnen, bijzonder maar ook weer heel logisch. Alle cellen in ons lichaam zijn verbonden met elkaar en als er een aantal cellen niet meer goed kunnen functioneren door te korten, kunnen veel processen verstoort worden. Door de jaren heen is het voedsel wat ons wordt aangeboden van veel slechtere kwaliteit geworden (behalve biologische voeding). Alle kant en klaar verpakkingen en de E-nummers maken onze gezondheid er niet beter op. Deze voeding is zo verarmt dat we niet meer aan de dagelijkse hoeveelheid belangrijke stoffen kunnen komen die nodig zijn om het lichaam goed te laten functioneren.

Dit gecombineerd met de aardse kennis die ik heb geleerd kunnen we tot een goed resultaat komen. The best of both worlds!

Spiritualiteit en gezond verstand, hand in hand.

 

Het is NOOIT te laat om gezonder te gaan eten. Je lichaam zal snel positief reageren op de voor jou de juiste voeding. Vaak door simpele veranderingen, kan je al een groot resultaat bereiken. Je zal er versteld van staan en je lichaam zal er heel blij mee zijn.

Voedingsadviezen geef ik via mijn consultenlijn: 0900-5551814 (0.90 p.m.) of via een Skype consult.

 

---------------------------

 

 

Dit is de lijst met opleidingen, cursussen, workshops en lezingen die ik gevolgd heb:


 

Ik heb het eerste jaar van de  opleiding: Kruiden Geneeskunde voor mens en dier bij Ingrid Kropf afgerond.

 

 

Ik heb de volgende Cursussen, Themadagen, Workshops en Lezingen gevolgd

bij Evenwijs. Deze worden gegeven op HBO niveau:

 

Cursus: Voeding volgens orthomoleculaire principes (uitleg onder aan)

 

Themadagen bij Evenwijs: voeding in verband met:

• Auto-immuunziektes

• Kankerpreventie I (deze heb ik 2x gedaan)

• kankerpreventie II

• Autisme

• Menstruatie en Overgang

• Leerstoornissen bij kinderen

• Zwangerschap

 

 


 

Lezingen Evenwijs: voeding in verband met:

 

• Fibromyalgie

• Lyme

• De alvleesklier, Enzymen en Insuline

• De geneeskracht van groente en fruit

• Vitaminen en mineralen

• De huid in breder perspectief

• Het zuur-basen evenwicht

• Stress te lijf!

 


 

Frank Silvis

Hoe zuiver is ons drinkwater?

 

 


 

Praktijk workshops voeding

Alles puur natuur, zonder belastende ingredienten.

 

• IVN Koken met onkruid

• Evenwijs Taart en Bonbons maken

• Evenwijs Voeden en gevoed worden, lunch gerechten theorie en praktijk

• Evenwijs Creme, zalf en tinctuur maken

 


 

 

Voor honden: Bij Evenwijs:

• Natuurlijke voeding voor honden

 

Bij dierenarts, dierosteopaat en nutritioneel geneeskundige Erwin van Gijtenbeek:

• Rauwe voeding I

• Rauwe voeding II

 

 


 

 

Uitleg Cursus: Voeding volgens orthomoleculaire principes.

De tekst is van Evenwijs.

Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En niet onbelangrijk ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.

Tijdens deze cursus leren we onze voeding 'uit elkaar te pluizen'. Wat zit er allemaal in en wat doet dat met ons lichaam? Maar ook: wat doet het in ons lichaam, wat zijn de fysiologische en biochemische stappen? We kijken naar eiwitten, vetten en koolhydraten, naar vitaminen en mineralen en fyto-nutriënten. Wat gebeurt daarmee in ons lichaam en wat is de reactie van ons lichaam als bepaalde grondstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn? Wat is het verband tussen bepaalde ziektebeelden en voeding?

Mooier en beter had ik dit niet kunnen verwoorden, Dit is dus waar ik me mee bezig houd.